[mc4wp_form id="2231"]
Wie is Jeroen Veldkamp

Jeroen Veldkamp (Waalre, 1971)

Merk & Marketing Strateeg

Volgens het Insights Discovery Model ben ik bewust en onbewust een motiverende beslisser. Welbespraakt en competitief ingesteld. Eigenschappen als ondernemend en gedisciplineerd typeren me, evenals mijn zelfverzekerdheid en overtuigingsvermogen. Ik zoek altijd naar het goede in mensen en gebeurtenissen. Ik ben intuïtief en optimistisch en ga geen uitdaging uit de weg. Ik ben opvallend actiegericht en in staat om een visie te vertalen naar realiteit.

‘Jeroen heeft, geeft en creëert positieve energie.’

Jeroen testbeeld

Energie en plezier; ingrediënten voor groei

Ik heb, geef en creëer positieve energie. Het is mijn missie me constant persoonlijk te ontwikkelen en anderen te helpen bij hun persoonlijke groei. Met mijn kennis, ervaring en enorm netwerk draag ik bij aan een duurzame groei van organisaties. Ik heb veel plezier in wat ik doe, met wie ik dat doe en waarom ik dat doe. Ik geniet van een vitaal en aangenaam leven, samen met mijn vriendin Anja, labrador Bo, vrienden en naaste familie.

Jeroen als ondernemer

 • Sinds 1995 ‘self made’ MKB-ondernemer.
 • Meer dan 25 jaar ervaring in storytelling.
 • Ruim 10 jaar ervaring als videomarketeer.
 • Ruim 10 jaar ervaring in positionering en profilering van organisaties.
 • Bewezen trackrecord door jaren achtereen diverse regionale, nationale en toonaangevende internationale awards te winnen.
 • Groot netwerk van uitvoerende mediamakers.
 • Lid Adviescommissie BrabantC
 • Lid Raad van Advies Van Gogh Sites Foundation.
 • Bestuurslid Stichting Van Gogh Village Nuenen.
 • Clublid Rotary Son en Breugel (Voorzitter 2019 – 2020)
 • Sinds 1999 preferred supplier voor MKB+ bedrijven en middelgrote tot grote instellingen en (semi)overheidsorganisaties, zoals:

Jeroen als ondernemer

‘Een roulette door een HBO Almanak bracht Jeroen bij de HBO-opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming met afstudeerrichting Audiovisuele Productie.’

Opleidingen

Na de opleiding MBO Agogisch Werk was ik in 1992 vastberaden om politieagent te worden. Door de fusie tussen de rijkspolitie en gemeentepolitie was er destijds echter een sollicitatie stop. Een roulette door een HBO Almanak bracht me bij de HBO-opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming met afstudeerrichting Audiovisuele Productie. Deze audiovisuele opleiding bleek niet alleen leuk, maar ook boeiend.

Toen ik na mijn 3e jaar stage door een opdrachtgever werd gevraagd om een bedrijf te beginnen, startte ik op 24-jarige leeftijd Veldkamp Produkties. Tijdens mijn 25-jarig ondernemerschap heb ik diverse trainingen gevolgd. In 2018 heb ik bij Go Fast Forward het groei acceleratie programma afgerond en in 2019 het leiderschapsprogramma ‘Samenwerken in de Brainport Regio’ van de Eindhoven Academy.

Veldkamp Produkties (1995 - 2020)

Ik startte in 1995 het videoproductiebedrijf Veldkamp Produkties. Ik werkte vanuit mijn studentenkamer en later vanuit mijn woonhuis in Eindhoven. Vanaf 1997 werkte ik vanuit communicatie cluster ‘De Broodfabriek’ in ’s-Hertogenbosch en van 2000 t/m 2014 vanuit het Mediapark (bij Omroep Brabant) op het Science Park Eindhoven. In 2014 streken wij neer in gebouw SX op Strijp-S in Eindhoven. Het centrum voor Sport, Marketing en Media, dat ik, mede met Triple Double, in opdracht van en in samenwerking met Park Strijp Beheer heb opgezet en vormgegeven.

In de periode van 1995 tot 1997 deed ik veelal alles zelf – van concept tot script, preproductie, opnamen en montage. Vanaf 1997 bouwde ik aan een eigen productieteam met in de hoogtijjaren zo’n veertien vaste medewerkers. De omvang, het bereik en de impact van de producties groeiden mee; van lokale televisiecommercials in 1995 tot hofleverancier van regionale televisieproducties voor TV8 Brabant en later Omroep Brabant TV, preferred supplier voor de Provincie Noord-Brabant tot internationaal prijswinnende films en campagnes voor herpositionering vraagstukken van middelgrote organisaties en multinationals. De laatste 10 jaar in de functie van merkbouwer, strateeg en (video)marketeer.

''Jeroen realiseert échte verandering binnen organisaties door het ontwikkelen van een goed merkverhaal en merkkompas'

Van Veldkamp Produkties naar Veldkamp Stories

De corona crisis maakte een onverwacht einde aan de uitvoerende productieactiviteiten van Veldkamp Produkties. Door de corona maatregelen waren film- en video-opnamen een tijdlang niet mogelijk. Toen na drie maanden ook de corona subsidies van de overheid werden verlengd en alle voorspellingen een diepe crisis voorzagen, verdween het perspectief om een eigen productieteam op een A-locatie in stand te houden. Om medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers op termijn niet te duperen, heb ik tijdig ingegrepen en Veldkamp Produkties getransformeerd tot Veldkamp Stories. In essentie blijf ik doen wat ik al deed; het ontwikkelen van indrukwekkende en effectieve merkverhalen voor organisaties. Alleen de uitwerking van die verhalen in diverse communicatiecampagnes en mediamiddelen neem ik niet meer aan, maar begeleid ik vanuit opdrachtgeverszijde als Brand Developer en Brand Director. Zodat het merkverhaal op inhoud en uitstraling gedurende het maakproces niet ontspoort.